Få succes online - Inspirerende interviews

 

Sådan startede jeg med at sælge sykurser online

Jeg skulle sy en skjorte til min mand, og kunne ikke huske hvordan man syr stolpelukningen i ærmet. I stedet for at sprætte en af hans eksisterende skjorter op, for at se hvordan man gør, syntes jeg selv det var ret smart at slå det op i en af de der ” Det store syleksikon”-bøger, man kan få i forskellige versioner fra forskellige forlag.

Jeg fulgte vejledningen, og det blev noget værre møg, jeg fik lavet.

Signe Eriksen sælger sykurser onlineSå prøvede jeg igen.

Og igen.

Og vistnok igen.

Indtil jeg til sidst alligevel sprættede en skjorte op.

Så kunne jeg konstatere, at vejledningen sprang et vigtigt trin over (det, jeg ikke kunne huske i første omgang), og derfor var det fysisk umuligt at udføre opgaven med den teknik, der stod i bogen.

Det blev jeg faktisk temmelig sur over.

For jeg kender mange, der syr på hobbyplan, der tror, det er dem, der er dårlige, når de ikke kan finde ud af de forskellige teknikker.

Men hvis det er vejledningerne der er direkte forkerte, og hopper de vigtige trin over (dem, man ikke kan regne ud selv), så er det altså mega tarveligt!

Så jeg satte mig for at lave ordentlig, grundig og ikke mindst brugbar syundervisning til hobbysyere. Jeg ville lave de bøger, jeg selv savnede at kunne slå op i, da jeg tog min skrædderuddannelse.

Jeg vidste fra starten at det skulle være online, og et års tid efter åbnede jeg www.skaberlyst.dk

 

Det bedste jeg har gjort for min forretning…

Skaberlyst er min 4. virksomhed, og det bedste jeg har gjort for den er nok at have haft 3 andre meget forskellige virksomheder før den.

Jeg har prøvet nogle ting af, fulgt en masse forskellige menneskers råd, og set hvad der er kommet ud af det. Jeg har lært hvilke typer mennesker, jeg kan følge råd fra, og hvem jeg bare skal svare høfligt og bagefter glemme, hvad de sagde.

Og det har altså ikke noget at gøre med, om det er venner og familie. En af dem, der har sagt kloge ting omkring min forretning fra starten, er min far, og det holder vand, det meste af det han byder ind med.

Lær at sy online med Signe fra SkaberlystTil gengæld har jeg virkelig spildt tid på ting, jeg har “lært” af folk, der arbejder med rådgivning af iværksættere på den ene eller anden måde.

Jeg har heldigvis også mødt mange rådgivere, der har gjort en positiv forskel for min forretning – bl.a. Maj.

Kodeordet for mig har været at stole på min egen mavefornemmelse, og følge den.

Hvis jeg jubler indvendigt, når jeg tænker på noget, der kan gøres i Skaberlyst, så gør jeg det. Hvis jeg bliver meget træt og får lyst til at gå i seng med det samme, så siger jeg nej.

Sådan tjener jeg mine penge

Jeg tjener penge på at sælge sykurser både online og i virkeligheden.

Jeg har pt. 4 online kurser, der sælger godt, og jeg holder ca. 10 weekend sykurser rundt i landet om året og har et fast syhold, jeg underviser en aften om ugen.

Sidste nye tiltag er en online syklub – www.sysiden.dk – som jeg har sammen med min konkollega, Maria. Der tjener vi penge på at sælge medlemskaber til online klubben og sælge online symagasiner enkeltvis.

Sådan er en arbejdsdag for mig

Jeg prøver at starte med at sy en times tid, for ellers synes jeg, at jeg får syet alt for lidt.

Det lykkes ikke hver dag. Jeg arbejder meget projekt orienteret, og prøver at koncentrere mig om et projekt ad gangen, så jeg ikke skal omstille min hjerne til for mange forskellige projekter i løbet af dagen.

Signe Eriksen sælger sykurser onlineDe fleste dage lykkes det mig at prioritere i to-do listen, og få startet med de 3-4 vigtigste opgaver, men andre dage får jeg åbnet mailen som det første, og så bliver det hurtigt til bare at løse små-opgaver en hel dag.

Mine dage er ret intuitive, og jeg er meget tidsoptimistisk, hvilket betyder, at jeg op til en deadline som regel smider alt andet til side, og arbejder helt fokuseret på den deadline, der er tættest på, for at nå den.

Det er en lidt stressende måde at arbejde på, og bestemt ikke holdbar i længden. Så jeg glæder mig til at få vendt den vane, og være mere på forkant med de forskellige projekter.

Jeg glæder mig også rigtig meget til at få outsourcet min mail, så jeg kan bruge mere tid og energi på at udvikle nye produkter og skrive artikler til bloggen og sysiden.

Den dag, det gik op for mig, at jeg nok skulle klare det i min virksomhed

Med Skaberlyst har jeg faktisk ikke været i tvivl. Hvis jeg havde været det, så havde jeg ikke startet virksomhed igen. Jeg vidste helt fra starten, at jeg havde en god idé, og at jeg ville lykkes med den. Det var bare et spørgsmål om at finde den rigtige måde at pakke al min viden ind på, og det er jeg sådan set stadig i gang med.

Det føles helt enormt rart og trygt at vide, at jeg nok skal klare det.

Mit temperament er slet ikke til at være ansat, og jeg glæder mig hver dag over, at jeg ikke behøver blive det igen. Det giver tryghed, fordi jeg ikke behøver gå rundt og frygte en fyring.

Hvis det går skidt i en periode, kan jeg forholdsvist hurtigt lave ændringer, fordi der kun er mig i min forretning, og det betyder meget for at jeg føler mig tryg.

Jeg havde fået succes hurtigere, hvis…..Signe laver sykursus online om lynlåse

Det er kun 3 år siden, jeg åbnede Skaberlyst, og jeg tror ærlig talt ikke, jeg kunne have gjort det meget hurtigere.

Jeg kunne måske godt handle lidt hurtigere nogle gange, og på den måde nå lidt mere hver dag.

Men i det store billede tror jeg ikke, jeg ville være ret meget længere i dag, uanset hvad jeg havde gjort anderledes.

Det her skal du fokuserer på fremadrettet

Sæt handling bag ordene, og test dine ideer af i praksis.

Det kan være i lukkede små grupper af testpersoner, men det kan også være ude i den store verden med rigtige kunder, der betaler rigtige penge for dine produkter.

Man kan aldrig i verden tænke sig til det perfekte produkt. Man er nødt til at teste det af og se, hvad der sker, når det kommer ud til dem, der skal købe det. Og det er ikke altid en lille testgruppe er nok.

Produkterne skal selvfølgelig være i orden, inden du sender dem på markedet, men du skal ikke holde dig tilbage fra at optimere og videreudvikle, efter du har fået feedback fra de rigtige kunder.

Derfor har jeg succes

Signe Eriksen sælger sykurser onlineJeg har succes, fordi jeg har testet mine ideer af en ad gangen, og hele tiden kun har fokuseret på de næste 3 logiske skridt.

Jeg har fra starten formået at fokusere på der, hvor jeg og min forretning har været på et givent tidspunkt, og ikke spekulere alt for meget over detaljerede 3 og 5 års planer.

Og så har jeg forstået, at jeg aldrig bliver færdig, affundet mig med det, og accepteret at min forretning er et levende projekt, der hele tiden kan optimeres og hele tiden forandrer sig.

Hvis noget ikke længere fungerer, så laver jeg det om rimelig hurtigt.

Jeg anbefaler, at du følger:

Dem du synes giver dig noget værdifuldt, som du kan se virker i din forretning. Mine favoritter de seneste par år har været:

Maj Wismann
Fordi hun er enormt lavpraktisk og nede på jorden, og det er så befriende dejligt med helt konkrete vejledninger til, hvilke knapper man skal trykke på, for at få skidtet til at virke. Og så ved damen altså hvad hun laver. Hun er en af dem, der rent faktisk tjener penge på selv at gøre det, hun underviser i – Følg Maj her <——-

Dorte Lytje
Fordi hun, ligesom Maj, også tjener penge på det, hun underviser i. Og fordi hun også er realistisk og lavpraktisk i den måde, hun underviser på. Dorte underviser i konkrete værktøjer, man kan teste i sin egen forretning med det samme – Følg Dorte her <——-

Jon Morrow
Amerikansk blogger, der har en lidt anden måde at formulere sig på, end de fleste der underviser i at blogge. Han er meget kontant, og siger tingene som de er, i stedet for at pakke det ind glanspapir.

Han vil fx. kun have kursister, der er villige til og har mulighed for at arbejde 20 timer om ugen med deres blogs, fordi det er så lang tid det tager, at have en populær blog. Og det er det. Men det er han godt nok den eneste, jeg er stødt på, der har sagt så højt og tydeligt. De fleste sælger “sådan får du en populær blog på under 5 timer om ugen”. Det gør man bare ikke – Følg Jon Morrow her <——-

Martin Thorborg
Fordi der bare ikke er noget pis med ham. Her er der heller ikke noget glanspapir, men til gengæld et godt spark bagi, når man fedter lidt for meget rundt med ligegyldige detaljer – Følg Martin her <——-

Det bedste tip Maj har givet mig:

Bagdelen i sædet og fingrene i tasterne.

Forstået på den måde, at man helt bogstaveligt skal arbejde og skrive artikler og producere indhold til sin side og sine produkter. Planer og strategier og visioner er fine at have, men uden det faktiske manuelle arbejde er de intet værd.

 

Maj Wismann interviewer Signe fra SkaberlystSe, den havde du nok ikke lige set komme hva´? At man kan tjene penge og leve af at sælge sykurser online, og at den online forretning også giver kunder på de fysiske offline sykurser?

Jeg tænker bare….. Når Signe kan skabe en virksomhed omkring sit skrædderfag, hvad i hele hulan afholder så dig fra at få en onlinebiz skudt afsted, arbejde med den og se den vokse?

Bare en tanke ;-)

Kh,
Maj

 

Vil du vide mere?

★ Du kan læse meget mere om Signe og hendes sykurser lige her: → Signe og sykurserne ←

★ Du kan læse mere om Maj´s store Online Markedsførings Mentor Forløbet: → Online Markedsførings Mentor Forløb ←

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.