Få succes online - Inspirerende interviews

Sådan startede Superfit Mor

Inspirationen til Superfit Mor udsprang af et personligt behov for tilpasset træning og et mere fleksibelt arbejdsliv efter, jeg havde fået mit første barn, Kamille, for 5 år siden

Thora fra SuperFit morJeg har altid været meget glad for motion og træning – lidt af en træningsnørd kan man vel sige. Jeg har bl.a. arbejdet som holdinstruktør og personlig træner i snart 20 år ved siden af mine universitetsstudier og senere fuldtidsarbejde som redaktør i magasinbranchen.

Men som nybagt mor stod jeg face to face med en masse kropslige forandringer, der udfordrede min sædvanlige træning.

Bl.a. var mine mavemuskler delte efter graviditeten (det, der kaldes en rectus diastase) – en tilstand, som min sædvanlige træning under og lige efter graviditeten faktisk havde forværret – så var jeg nødsaget til at sadle om ifh. min egen træning.

Desuden gik det op for mig, at det rent praktisk er lidt af en udflugt at komme ud af døren med en lille baby, hvis man f.eks. skal træne i fitnesscenter!

Det kan godt lade sig gøre, men hvis energien er lidt udfordret pga. manglende søvn (hvilket den var tit!), så var besværet ved at pakke sutteflaske, bleer, barnevogn foruden mit eget træningstøj ofte en letkøbt undskyldning for at blive hjemme = regelmæssigheden i min træning var ikke længere så god.

Jeg husker, at jeg faktisk havde Kamille med ned på en spinningtime (!) i barnevognen. Jeg havde købt nogle små, pink høreværn til hende, mens hun lå i maven. Behøver jeg sige, at vi kun var afsted på den måde én gang?

Efter en masse research (der bl.a. afslørede, at der på det tidspunkt kun fandtes ganske lidt materiale om efterfødselstræning på dansk) lagde jeg min egen træning om. Først til særligt skånsomme genoptræningsøvelser og senere til hard core træningspas – alle udført på stuegulvet, i haven, med barnevognen eller på gulvet I børneværelset, mens baby Kamille blev puttet.

Min nye træningstilgang virkede!

Mine mavemuskler samlede sig fint igen som følge af mine øvelser, og jeg endte faktisk med at være  bedre form end nogensinde.

Genfind din figur med SuperFit MorHvem skulle lige have troet det??

Min samlede træningsindsats var nemlig reduceret og min træning lignende ikke længere “rigtig” træning. Den foregik f.eks. ofte i nattøj og blev tit brudt op i mange mindre bidder over dagen.

Jeg tænkte, at jeg umuligt kunne være den eneste nybagte mor, der var udfordret fysisk og praktisk med træningen …

Og på den måde opstod ideen til digital hjemmetræning specifikt udviklet til nybagte mødre.

Jeg gik og rugede lidt over det i en del måneder, før jeg til sidst tog springet og sagde mit gode job op – og blev selvstændig.

 

Det bedste jeg har gjort for min forretning

I opstartsfasen var det absolut bedste jeg gjorde at søge vejledning I det lokale erhvervsråd!

Først deltog jeg i et informationsmøde for nye iværksættere ved Greve erhvervsråd. Selve mødet var meget informativt om moms, oprettelse af cvr-nummer osv. – alt det formelle, som jeg jo overhovedet ikke kendte noget til på forhånd.

Dernæst fik jeg personlig rådgivning ifh ideudviklingen af min gryende virksomhed.

SuperFit mor gravid programIsær det første af disse møder husker jeg som utrolig skelsættende. Bare det, at en anden – en professional erhvervskonsulent (!) – syntes at min lille hjemmestrikkede idé var noget værd!

Det var SÅ motiverende og det momentum løftede mig videre i troen på, at jeg kunne gøre præcis, hvad jeg satte mig for.

The sky is the limit.

Desuden laver jeg langt det meste i Superfit Mor. Det vil bl.a sige, at jeg også redigerer selv video, lyd, billeder og tekst i mine online produkter – størstedelen selvlært udfra gratis tutorials fra nettet.

Selvom det jo er lidt en lang proces at lære ”sig selv” alle de her programmer og kneb, så produkterne ender med at fremstå så professionelle som muligt, så er det uvurderligt selv at kunne de her ting (om ikke andet så til husbehov), fordi det giver en større forståelse for processen og i sidste ende større kontrol over slutresultatet.

 

Sådan tjener jeg mine penge

Jeg sælger online træningsprogrammer (video, audio og e-bøger) til gravide og nybagte mødre som de har adgang til at streame og downloade til f.eks. ipad eller smart phone.

Jeg laver også 1:1 sessioner i min træningsklinik og ude hos mine klienter, oftest kombineret med mine online produkter.

Kvinderne i min målgruppe er jo oftest på barsel, hvilket gør det svært praktisk og økonomisk at bruge en masse tid og penge på personlig træning, hvor man møder op en gang eller to uge efter uge. Et online træningsprogram som man træner med derhjemme på sin ipad oplever jeg derimod passer perfekt.

 

Sådan er en arbejdsdag for mig

Jeg bruger meget tid ved computeren, hvor jeg svarer på mails og Facebookbeskeder fra potentielle og eksisterende kunder.

Derudover skriver jeg blogindlæg på Superfitmor.dk, filmer og redigerer videoblog-indlæg, udvikler nye træningskoncepter, dygtiggør mig fagligt via diverse live og online kurser – ikke mindst ifh markedsføring.

Få flade mave online med SuperFit morJeg har desuden 3 lukkede facebookgrupper tilknyttet mine største træningskoncepter. I disse grupper svarer jeg også på spørgsmål m.v. flere gange ugentligt.

Ind i mellem computerarbejdet fletter jeg 1:1 sessioner med klienter ind enten her hos mig eller hvor jeg kører ud til dem.

Så kører jeg ofte ud på mødregruppebesøg, hvor jeg laver en mini-workshop med 5-10 personer af gangen. Disse besøg er desuden meget lærerige og værdifulde for mig, fordi jeg kommer i direkte kontakt med min målgruppe.

I perioder underviser jeg også udendørs live træningshold, TrilleToning, hvor mødrene har deres babyer med i barnevogn.

Det kræver lidt planlægning, men mit arbejde er utrolig fleksibelt, hvilket er rigtig fedt, når man skal have en travl hverdag med to små børn til at gå op! (Kamille fik en lillebror, Kristoffer, for godt et år siden).

 

Den dag, det gik op for mig, at jeg nok skulle klare det i min virksomhed

Jeg har vist altid haft lidt af en tyrkertro på, at det nok skulle gå 🙂

Et af mine mål har været at tjene det samme om måneden, som jeg gjorde ved mit gamle job. Og det er stort set nået nu … efter knap 3 år (inkl. en semibarsel i midten). Det er jeg faktisk ret stolt over.

Stærk og slank mor på 4 ugerMen det svinger stadig lidt fra måned til måned. Og de måneder hvor det går lidt sløvere, kan jeg godt få lidt akut panik over det.

Men når den efterfølgende måned så slår alle rekorder, så ryger armene op over hovedet igen, og jeg er ikke til at skyde igennem!

Det kan være lidt af en rutchebane, men også ret fedt, fordi der er så kort fra tanke til handling.

Hvis man ser, at et produkt går lidt trægt med salget, så kan man hurtigt initiere en eller anden form for boost f.eks.i form af email markedsføringkampagne, der hurtigt vender skuden.

Det kan man ikke på samme måde i en stor virksomhed, tænker jeg.

 

Jeg havde fået succes hurtigere, hvis…

Jeg havde haft flere timer i døgnet!

Jeg ELSKER at arbejde med min virksomhed!

Mine klienter, mine online programmer, markedsføring, branding, ALT. Jeg kunne side ved computeren med det 24/7 uden problemer og nørde med fagligt indhold eller raffinere SEO på et blogindlæg.

 

Det her skal du fokuserer på fremadrettet

Mere fokuseret online markedsføring. Jeg er i høj grad autodidakt på det område og det betyder for mig en del “learning by fooling around”, for at citere Maj.

Det er egentlig fedt, fordi det booster min selvtillid på området, at jeg faktisk GODT kan finde ud af de her ting (at det virker!). Men der er plads til forbedring. Så det skal jeg tage fat på.

 

Derfor har jeg succes

Online træning til gravide og nybagte mødreJeg tror, at en del af min succes med Superfit Mor skyldes, at jeg er meget bevidst om min målgruppe.

Alt hvad jeg laver er med et skrapt fokus på min lille niche: Træning for gravide og nybagte mødre.

Jeg har også ret stort fokus på volume på Superitmor.dk og især på bloggen af SEO-mæssige årsager.

Jeg tror også, at min baggrund indenfor videnskabsjournalistikken har formet min tilgang til research og formidling.

Jeg gør mig umage for at gøre mit sprog veloplagt med en tilpas mængde fagtermer, der altid forklares i øjenhøjde.

 

Jeg anbefaler, at du følger

Maj Wismann – selvfølgelig! Mega gode, brugbare tips og tricks for online folk.

Vibeke Storm Frandsen – Jeg havde en mentor session via Skype med Vibeke lige, da jeg havde startet Superfit Mor. Hun var supergod til at hjælpe mig med at se muligheder, strategiske som tekniske for præcis min business. Hun anbefalede bl.a. Zenbilling (det, der i dag hedder Simplero) som distribueringskanal for mine online produkter, hvilket jeg er sindsyg taknemmelig for at have fået øjnene op for! 

Følg Vibeke her <—

Online Haj v/ Lise Halskov – Lise laver nogle virkelig informative og detaljerede hangouts (online foredrag) ofte på heeelt begynder-niveau. Det er super fedt!

Følg Lise her <—

 

Det bedste tip Maj har givet mig

Uh, der er faktisk mange.

Fra hvilke tekniske løsninger er bedst til fil-konverteringer til nuancerede anmeldelser af webinar software.

Det er det konkrete.

Men måske endnu vigtigere, har Maj bekræftet for mig, at “learning by fooling around” faktisk kan få én ganske langt med online marketing.

***

***

Maj interviewer Thora fra SuperFit Mor

Thora sprang ud online marketing havet og lykkedes ved at “teste sig frem”.

Her tre år efter opstart driver hun en succesfuld onlinebiz.

Så kom ikke for fortæl mig, at “onlinbiz” kun er for dem, der har råd til at købe dyr hjælp – hvis du vil, så er der faktisk en vej.

Sæt i gang 😉

Kh,
Maj

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om SuperFit Mor her <—

Du kan læse mere om Maj´s store Online Markedsførings Mentor Forløb her <—

 

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.