Få succes online - Inspirerende interviews

Sådan startede jeg

Jeg tog to forskellige coachinguddannelse i løbet af 2008-2010.

Det lyder næsten som en kliché, men især en coach uddannelse jeg tog hos Debbie Ford i USA gjorde en rigtig stor forskel for mig personligt, og blev et vendepunkt i mit eget liv.

Jeg havde længe drømt om at blive selvstændig, da jeg trives dårligt med 8-16-skabelonen og elsker, når der er kort vej fra ide til handling. Jeg fik mit cvr nr i 2008 hvor jeg også sagde mit faste fuldtidsarbejde op og begyndte at arbejde delvist som selvstændig coach.

Stine LundgaardJeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg både holdt meget af at hjælpe andre positivt på vej og gøre en forskel, og at jeg var ret god til det med mennesker (beklager jantelov).

Så jeg har hele vejen vidst, at rent fagligt har jeg helt klart fundet min rette hylde.

Men det at gøre det til en bæredygtig forretning, har til gengæld været et stykke tid undervejs.

I starten havde jeg et deltidsjob ved siden af, hvor jeg underviste i fransk – min første uddannelse er cand.mag i fransk.

Det var en rigtig god måde for mig at starte op på, så jeg stadig havde en fast indtægt – jeg kunne på ingen måde leve af at coache på det tidspunkt, og det var ikke særligt nemt at få klienter.

I 2012 begyndte jeg især at arbejde med stressramte, og siden er min forretning vokset en del, og i dag er jeg 100% selvstændig.

Det bedste jeg har gjort for min forretning

Det allerbedste jeg har gjort var, da jeg efter lang tid som ”coach-for-lidt-af-det-hele” valgte udelukkende at fokusere på en enkelt niche, i mit tilfælde: stress.

I dag har jeg endda en niche i nichen, hvor jeg arbejder med sygemeldte med stress. Det er så meget nemmere at kommunikere skarpt og direkte til en tydeligt defineret målgruppe.

Jeg kender efterhånden min målgruppe rigtig godt, og det er en stor fordel, så jeg kan målrette til al min kommunikation på min hjemmeside, i nyhedsbreve og på Facebook og i forhold til min kunder.

Efter jeg har været på Majs online mentorforløb, har jeg fået meget brugbar viden om, hvordan jeg udvikler og markedsfører en online forretning.

Det er også virkelig fantastisk at være en del af et netværk af andre, der arbejder med online markedsføring. Jeg sidder ofte for mig selv og arbejder, og så er det fedt at Facebook-gruppen er tæt på, og at der altid er nogle, der er søde til at sparre eller svare på spørgsmål.

Min hjemmeside er gået fra at være en visitkort-hjemmeside, til at være fyldt med brugbar viden og inspiration for min målgruppe.

Der er ingen tvivl om, at min hjemmeside er blevet nøglen til at få en succesrig forretning fremadrettet – og det er bare så fedt, at den er min, og det er noget, jeg har skabt og arbejdet på, og som jeg kan blive ved og ved med at videreudvikle på og leve af.

Jeg bliver bare utrolig glad hver eneste gang, jeg får en mail fra en læser, der skriver til mig, og takker for det gratis materiale jeg har liggende.

 

Sådan tjener jeg mine penge

Min forretning består af to dele:

Dels er jeg ekstern leverandør i pt. to jobcentre, hvor vi hjælper sygemeldte med stress med at håndtere deres stress og komme gradvist tilbage i arbejde.

Stine Lundgaard - Sygemeldt med stress online workshopLige nu er jeg på delvis barsel, så i øjeblikket har jeg 3 stresscoaches tilknyttet på freelance-basis, der varetager alle samtaler med klienter, der bliver henvist af den vej.

Dels har jeg min hjemmeside, hvor jeg sælger mit onlinekursus ”Sygemeldt med stress kom videre” til sygemeldte, der er tæt på at skulle starte i arbejde igen.

Jeg nåede at have et hold igennem med 15 deltagere, inden min barsel, og efterfølgende har jeg sat det til salg, så man kan deltage, hvornår man vil.

Jeg nåede også at lave en email-autoresponder-serie på 8 emails, som kører automatisk, når man tilmelder sig mit nyhedsbrev. Her fortæller jeg blandt andet om online forløbet, og det gør, at det løbende sælger sig “af sig selv”.

Når jeg ikke er på barsel, har jeg også klient samtaler herhjemme fra typisk over telefon eller Skype.

 

Sådan er en arbejdsdag for mig

I øjeblikket hvor jeg er på delvis barsel med min 3½ måneder gamle datter, laver jeg kun meget lidt arbejdsmæssigt. Det er dog lige lykkedes mig at få lavet mit første brevkassesvar her i 2016.

Før jeg gik på barsel, arbejdede jeg typisk to hele dage med klient samtaler Face2Face i Terapihuset i Hellerup, hvor jeg hidtil har haft lokale.

De andre dage arbejder jeg hjemmefra. Jeg bor i Sorø, så jeg foretrækker at pendle så lidt som overhovedet muligt til København.

Derfor har det stor betydning for mig at fokusere på at få min online forretning til at vokse. Jeg bruger ca. en dag om ugen med klient samtaler over Tlf/Skype og administration ifht jobcentrene og freelancerne.

Ellers går resten af tiden med at skrive artikler og nyhedsbreve, og arbejde med mit onlineforløb og nye tiltag.

 

Den dag, det gik op for mig, at jeg nok skulle klare det

Jeg kan ikke pege på et specifikt tidspunkt – det har snarere været en lang række af små succesoplevelser, der gradvist har styrket min forretningsmæssige selvtillid.

→ F.eks. da jeg fik de to jobcentre som kunder.

Stine Lundgaard - Sygemeldt med stress→ Eller da jeg begyndte at have så meget at lave i min forretning, at jeg valgte at outsource nogle af klientsamtalerne til andre coaches.

→ Eller da den første klient ringede og sagde, at hun havde fundet min hjemmeside på Google, og hun ville coaches af mig, fordi hun var overbevist om, at jeg kunne hjælpe hende efter at have læst mine artikler.

→ Eller hver eneste gang, der er en, der køber mit online forløb.

→ Eller da en journalist fra TV2 ringede forleden og sagde, at min hjemmeside lå på side 1 med flere søgeord, og om jeg ville medvirke i et interview på tv.

Jeg føler, at det at kunne leve af min forretning har været længe undervejs for mig, og at jeg har gået en del omveje.

Idag er jeg slet ikke i tvivl om, hvad jeg præcist skal gøre videre fremover for at videreudvikle min forretning, når jeg er fuldt tilbage fra min barsel…

 

Jeg havde fået succes hurtigere, hvis …

Jeg havde valgt en klart defineret niche noget før, og hvis jeg havde taget Majs forløb noget før.

Jeg har fået uvurderlig viden om, hvordan jeg udvikler en online forretning, og hvad der skal til for at få succes med den. Jeg har før deltaget i forretningsudviklingskurser, men intet har været så relevant for mig som dette.

 

Det her skal du fokuserer på fremadrettet

Lær hvordan du sælger og markedsfører dig selv på en måde, du har det godt med.

Uden salg – ingen forretning.

✔ Vær vedholdende – det tager tid at bygge en forretning op.

✔ Vær struktureret og effektiv med din tid.

✔ Vælg en klart, defineret målgruppe, og lær den grundigt at kende.

✔ Del gavmildt ud af din viden.

 

Derfor har jeg succes

Stine Lundgaard - Sygemeldt med stress online forløbJeg har succes, fordi jeg har været vedholdende og er blevet ved.

Der skal virkelig meget til for, at jeg giver op.

Jeg elsker at være selvstændig, og jeg elsker mit fag.

Og så har jeg været villig til i en del år virkelig at arbejde igennem for at skabe det fundament, jeg har i dag.

 

Jeg anbefaler, at du følger:

Jeg følger disse tre af de samme årsager. De er alle inspirerende, virkeligt dygtige og ved hvad de taler om inden for hvert deres felt.

1# – Maj selvfølgelig – OnlineMarkedsføring. ▾▾▾ Følg Maj via Nyhedsbrevet herunder ▾▾▾

2# – Lars Skjoldby – skriver om SEO. Følg Lars og lær SEO her <—

3# – Christina Klitsgaard – Skriver om, hvordan du sælger med nyhedsbreve. Følg Christina her <—

 

Det bedste tip Maj har givet mig

Hun har givet mange 🙂

# Slå røven i sædet.

# Lave alt dit materiale skalerbart – At du ikke laver noget, du ikke kan blive ved med at genbruge i en eller anden form.

# At alt indhold på min hjemmeside både skal være relevant for min målgruppe, af høj faglighed, være søgemaskineoptimeret og pege henimod salg af mine ydelser/online produkt.

# At tillade at det tager tid – tålmodighed.

***

***

Well Done Stine – Jeg glæder mig så meget til at følge dig videre fremover, jeg kan slet ikke forestille mig, hvor du er om et år, to år eller tre år – eller GISP – 10 år…..

Maj Wismann interviewer Stine LundgaardJeg er ikke i tvivl om, at Stine vil vækste endnu mere.

Men HVOR meget, det bliver, og hvilke nye tiltag hun finder på, er jeg SÅ spændt på at se.

Og hvad med dig, skal du ikke i gang med online forløb?

Kh,
Maj

 

 

 

Vil du vide mere?

Tilmeld dig Stines nyhedsbrev her <—

Læs mere om Stines store online forløb her <—

★ Læs mere om Maj´s store Online Markedsførings Mentor Forløb her <—

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.