Få succes online - Inspirerende interviews

Sådan startede jeg

Jeg har drevet online forretning siden 2007, og min første webshop var med børnetøj. Det gik faktisk ret godt, selv om det var (og er) et presset marked. Skæbnen ville, at jeg kom til at sælge fotomagneter i min børnetøjsbutik, og dette salg voksede så hurtigt, at jeg nogle år senere startede en niche-webshop med magneter.

Og det er i dag det, jeg lever af: at sælge magneter.

Det er meget langt fra børnetøj, men jeg drives ikke så meget af de produkter, jeg sælger – det er mere alle de kreative ting, der er i at drive en webshop.

Mia sælger kageudstyr onlineMin datter på blot 8 år fik i foråret 2014 en idé om, at hun ville sælge kager. Jeg fortalte hende, at hun ikke var gammel nok. Under en kagemesse i Bella Centret fik hun så en ny idé: hun ville sælge kageudstyr på nettet og have sin egen webshop ligesom mig.

Jeg svarede lidt hurtigt, at så måtte hun selv gå i gang med at lave aftaler med leverandører; og det gjorde hun så under selv samme kagemesse. Det havde jeg ikke regnet med!

Senere på året skrev avisen “Kids News” om hende under temaet “Danmarks yngste iværksætter”.

Og så fangende bordet jo!

Jeg kunne ikke skifte mening, når hun var så cool.

Så vi gik i gang med en forretningsplan og et samarbejde med en webdesigner, og det hele resulterede i vores eget lille kageunivers, www.kforkage.dk, som gik online den 3. november 2014.

Da Sara ikke er gammel nok til at arbejde endnu, står jeg for den daglige drift.

Sådan tjener jeg mine penge

Mia på bloggen chefmor.dkDet er hårdt at starte ny webshop op.

Især med kageudstyr, fordi der er mange små “hobby-virksomheder”.

Det resulterer i en masse “støj”, som man skal konkurrere imod. Så selvom setup’et er på plads med Adwords, affiliate-aftaler og ordentlig SEO, så ser det ud til, at vejen til at tjene penge lige nu er meget lang.

Men jeg tror så meget på min datters forretningsplan, at jeg er “in this for the long haul”.

Derfor tjener jeg mine penge på min anden webshop lige nu – men på samme måde: med Adwords, affiliate og SEO.

Sådan er en arbejdsdag for mig

Jeg møder ind på mit kontor sammen med mine ansatte og starter med at få styr på de ordrer, der er kommet.

Når der er styr på pakkeriet, går jeg i gang med kundeservice pr. mail og telefon. Det er også mig, som står for vores online markedsføring. Så jeg bruger meget tid på SEO, banner-materiale og Adwords.

Og endelig bruger jeg meget tid på at netværke – man må aldrig undervurdere vigtigheden af at netværke. Og så slutter jeg ofte af med at bogføre dagens omsætning.

Jeg føler altid, jeg er bagud; at jeg mangler flere timer i døgnet. For der er altid noget, man kan lave for og i sin webshop.

Den dag, det gik op for mig, at jeg nok skulle klare det i min virksomhed

Jeg husker det faktisk ikke som noget specielt, det med at kunne klare mig selv økonomisk.

Mia sælger kageudstyr online med sin datter SaraJeg har altid været “en knokler”, og jeg har aldrig haft frygten om “hvad nu hvis…”.

Jeg blev selvstændig ved et tilfælde, fordi jeg blev tilbudt et konsulentjob. Og så greb det om sig med flere opgaver og nye kunder.

Mit “worst-case scenario” er dagpenge, og det er da ikke så skidt endda.

Jeg har altid været økonomisk uafhængig i mit voksne liv, og det fjerner nok automatisk frygten for at klare sig økonomisk – men jeg har også knoklet for at komme hertil.

Og jo, jeg har da haft svære måneder med lav omsætning og for stort vareindkøb, men så sætter jeg tæring efter næring og klarer mig igennem.

Jeg havde fået succes hurtigere hvis

Hvis jeg havde vidst fra start, at jeg skulle satse på leverandører, som leverer fotos til produkterne, så havde jeg sparet mange timer, som jeg kunne have brugt på at booste min forretning.

Og hvis jeg ikke havde lyttet til min familie omkring at bruge penge på offline kontra online reklame, så var jeg vækstet hurtigere (Adwords er bare bedre end Søndagsavisen og specialmagasiner i højtiderne, som ellers altid har et “super godt tilbud” til dig som annoncør)

Og ikke mindst: hvis man selv tror på sin idé, og hvis ens forundersøgelser viser, at der er et marked for det, man kan, så giv den gas… glem alt om guldløsningen med logo-kuverter og firmabil, men kom ud over stepperne og giv konkurrenterne noget at måbe over.

Jeg anbefaler, at du følger

Amino er et godt site for iværksættere – men der er også meget støj – Læs mere om Amino her <——-

Lars Skjoldby og god til SEO-tricks – Læs mere om Lars Skjoldby her <——-

Morten Vadskær er god til konverteringsoptimering – Følg Mortens blog her <——-

Og så Maj, naturligvis – Følg Maj her <——-

Netværk er vigtigt, og jeg anbefaler dig, at du følger iværksættere, som har succes med deres virksomhed, hvis det giver mening for din forretning.

Men husk altid at give dine bedste tips til andre også – ingen bryder sig om “nassere”. Alle har brug for gode kollegaer – mit netværk er de bedste “kollegaer”, jeg nogensinde har haft.

Det bedste tip Maj har givet mig

Kom nu bare ud over kanten – 80% kan være godt nok, hvis 100% betyder, at der går lang tid med de sidste 20% (eller værre endnu: hvis det betyder, at det aldrig bliver til noget.

Perfektionisme er en god ting; men det må ikke blive en hæmsko for dig.

 

Maj Wismann interviewer Mia fra KForKage.dkBørnetøj, køleskabsmagneter og kageudstyr! Ja, det kan man faktisk også tjene penge på online. Og gode penge endda.

Når Mia kan, så er jeg ret sikker på, at du også kan komme ud over stepperne med din online forretning.

Men husk “Done is better than perfect” 😉

Kh,
Maj

 

Vil du vide mere?

★ Du kan læse meget mere om Mia og hendes kageshop lige her: → Mia og Sara´s kageudstyrs online shop ←

★ Du kan læse mere om Maj´s store Online Markedsførings Mentor Forløbet: → Online Markedsførings Mentor Forløb ←

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.