Få succes online - Inspirerende interviews

 

Sådan startede jeg

Jeg startede Netinspire.dk for cirka 3 år siden.

På det tidspunkt sad jeg som digital chef hos Aller Medier, men jeg sagde op, fordi jeg savnede, at der var lidt kortere fra tanke til handling, end der tit er i store organisationer.

Malene fra Netinspire.dkI Netinspire.dk arbejder jeg med at lave hjemmesider, tekster, nyhedsbreve osv., plus at jeg underviser og rådgiver især mindre virksomheder i, hvordan de får mest muligt ud af at være til stede på nettet.

Jeg kører også forskellige skriveforløb og andre online kurser, som altid har udgangspunkt i, hvordan du bliver bedre til at bruge nettet til at styrke din virksomhed og dit salg.

Baggrunden for det er, at jeg har beskæftiget mig med nettet lige siden omkring år 2000, hvor jeg var med til at lave “Vi Unges” første hjemmeside.

Dengang var det noget meget andet at have en hjemmeside, end det er i dag, men jeg har været med på hele rejsen – både på det praktiske og det strategiske niveau – og ved derfor meget indgående, hvordan en god online indsats er skruet sammen.

Og den gode nyhed er, at det faktisk ikke behøver at være så svært at være god på nettet.

Grundprincipperne er i virkeligheden ret enkle, og grunden til at jeg startede Netinspire.dk var netop, at jeg var træt af, at alting skulle gøres så kompliceret.

For det er ikke nødvendigt.

Så jeg ville gerne hjælpe folk – også de helt små virksomheder – med at få det overblik, som er et must, når du arbejder med online markedsføring, og så ikke mindst med at få lavet noget rigtig godt indhold, da det er motoren i al markedsføring på nettet.

Det bedste, jeg har gjort for min forretning

Det kan faktisk deles op i to:

For den første rigtig gode ting, jeg gjorde, var at komme væk hjemmefra og få et kontor ude i byen. I første omgang blev det hos den lokale Vækstfabrik, hvor jeg igennem det tilknyttede Erhvervsforum både fik en masse kontakter og et godt netværk med andre virksomheder.

Step to kom lidt senere, og det var, at jeg valgte at deltage i Majs OMMF. På det tidspunkt ville jeg gerne trimme min online del, samt arbejde mere målrettet med den, men jeg havde behov for et boost og en sparring fra en, der selv havde været igennem processen.

Jeg kendte Maj fra tidligere og vidste, at hun var den helt rigtige mentor for mig – og det har jeg ikke fortrudt siden.

 

Sådan tjener jeg mine penge

Jeg tjener mine penge på flere ting.

Dels laver jeg hjemmesider og tekster for virksomheder, og hér har jeg både de helt store og de helt små som kunder.

Derudover underviser og rådgiver jeg en del, og endelig har jeg altså en række online kurser, som jeg selvfølgelig også får en indtægt fra.

En af de ting, jeg har haft stor succes med, er mit tekstforfatter mentor forløb, som jeg faktisk udviklede, mens jeg var på OMMF hos Maj.

Alene på tekstforfatter online forløbet nåede jeg at tjene hele udgiften til OMMF ind, allerede da jeg var halvvejs i Majs forløb. Og nu (ca. et år efter OMMF´s start) har jeg tjent mere end det dobbelte, udelukkende på online aktiviteter.

Online Tekstforfatter forløb

Sådan er en arbejdsdag for mig

Jeg har et rigtig flot kontor på hovedgaden i Holbæk, hvor jeg sidder med et par andre online folk og med en advokat.

Så hvis ikke jeg er ude hos kunder, er jeg typisk dér.

I perioder nyder jeg dog at kunne trække stikket og bare sidde og arbejde hjemme i køkkenet.

Da der er mange forskellige ting inde over min virksomhed, har jeg sjældent en typisk dag, for opgaverne er meget forskellige.

Men når jeg ikke lige underviser, så er det klart, at meget af tiden foregår foran en skærm.

 

Den dag, det gik op for mig, at jeg nok skulle klare det

Det kan godt være, det lyder lidt cocky, men jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at jeg var på rette vej.

Men lige da jeg startede, aftalte min mand og jeg, at vi lige ville tage en evaluering efter et halvt år for at se, om der stadig var hold i drømmene.

Det var der heldigvis.

 

Jeg havde fået succes hurtigere, hvis…

Jeg kunne sikkert have fået succes hurtigere, hvis jeg var gået tidligere i gang med at arbejde struktureret på at udvikle indhold til min hjemmeside.

Men omvendt havde jeg i starten travlt med en masse kunder, som jeg lavede tekster og hjemmesider for, så det er en erfaring, jeg ikke ville være foruden i dag.

Derudover er succes jo også meget subjektiv.

– Og den ændrer sig over tid.

Til at begynde med, var det en succes af få en enkelt fast kunde.

Året efter var det en succes at kunne føje nogen som Momondo til kundelisten.

Lige nu er det en succes, når jeg får glade tilbagemeldinger fra mine kursister.

Så hvad der er en succes, kan sagtens ændre sig over tid.

Man skal bare huske at fejre succeserne undervejs (hvilket jeg så ikke er særlig god til 😊)

 

Det her vil jeg fokusere på fremadrettet

I den kommende tid vil jeg fokusere på at få udbygget min palette af online kurser, så jeg har flere ting på hylderne, som jeg kan lege med, lave kampagner på, forfine, udvikle osv.

Derudover holder jeg mig selv meget i ørene ift at få skrevet blogindlæg til min egen side, nyhedsbreve osv. samt få holdt de sociale medier i gang.

Jo mere indhold, du kan tilbyde på din hjemmeside, jo flere muligheder har du for at hjælpe folk og skabe flere kunder.

 

Derfor har jeg succes

Igen:

Succes kan være meget subjektiv, men det er min overbevisning, at succes – uanset hvilken form, den måtte komme i – oftest opstår, når du holder måsen i sædet og snuden i sporet og rent faktisk får gjort nogle af alle de ting, du sætter dig for. …

Og nogle gange kan det godt tage tid at skabe en succes.

Den kommer sjældent fra den ene dag til den anden.

 

Jeg anbefaler, at du følger:

Jeg følger bl.a:

Christina Klitsgaard – Følg hende her <—

Ben Settle – Følg ham her <—

Wemarkets blog – Følg dem her <—

Pensopays blog – Følg bloggen her <—

Brandmovers’ blog – Følg bloggen her <—

Her er der som regel mange guldkorn at finde.

Jeg følger selvfølgelig også med hos Maj, som jo er den ukronede online-dronning i Danmark – Følg Maj her <—

Derudover følger jeg mange forskellige, både indenfor mit eget fag og andres, for at følge med i, hvordan de bruger de forskellige medier og den slags.

 

Det bedste tip Maj har givet mig

At hoppe med på OMMF.

Jeg kom med, fordi jeg spiste frokost med Maj en dag og beklagede mig over, at jeg havde svært ved at finde tiden til min egen forretning, fordi jeg havde så travlt med kunder.

Maj foreslog mig at lave nogle store online forløb i stedet for “kun” at lave mindre online kurser til selvstudie. Store forløb, hvor jeg var inde over som mentor ift. at give feedback mm.

Jeg nævnte, at jeg overvejede OMMF, men Maj mente, at jeg jo vidste alt om online marketing, så hun var ikke sikker på, at hun kunne lære mig noget og trak faktisk en del på det.

Men jeg havde ikke kun brug for viden om online marketing. Jeg havde brug for et forløb, hvor der ville være øget fokus på MIT indhold og på MIN hjemmeside.

Derudover havde jeg også brug for strukturen, så jeg kunne få skred i sagerne og få lavet de ting og online forløb, jeg gerne ville have skabt og sat i søen – så jeg tilmeldte mig alligevel 😀

Og jeg har aldrig fortrudt, at jeg valgte at hoppe med.

Derudover har jeg også været meget glad for den feedback, jeg har fået undervejs i forløbet – dels fra Maj, der er både hurtig og skarp til at svare og hjælpe, men også fra de andre kursister.

Endelig har det været en stor hjælp, at Maj er så åben omkring sin egen forretning: Hvordan hun gør/har gjort, hvilke erfaringer hun har haft osv.

At få et kig ned i hendes maskinrum har været ekstremt motiverende for mig, fordi jeg pludselig har fået en helt anden og mere konkret opfattelse af, hvorfor det giver mening at prioritere sine egen ting – selvom man har travlt.

***

Lad mig lige opsummere her til sidst:

  • Malene havde så travlt med 1:1 kunder, at hun knap nok havde tid til at udvikle og vækste sin egen forretning
  • Hun var træt af, at online marketing og hjemmeside-hjælp blev overkompliceret og ville gerne tilbyde hjælp, der var til at forstå
  • Hun skabte et online forløb, der hjælper én til at blive meget skarpere til at skrive tekster til ens hjemmeside, om det er online guides, klummer, blogindlæg, artikler, hardcore SEO-tekster eller noget helt sjette
  • Halvejs på OMMF, var hendes udgift til forløbet tjent ind igen – via salg af hendes tekstforfatter online forløb
  • Succes ændrer sig med tiden – Men uanset, skal du huske at fejre den, når du mærker den

Indrømmet.

Jeg glemmer faktisk også tit at fejre mine små sejre og successer, men når jeg gør det, så gør jeg det til gengæld med bravur 😉

Jeg er vild med Malene, og det helt særlige hun kan!

Ja…, jeg kender faktisk ikke nogen, der har skrevet så mange nyhedsbreve for andre, som hende – og jeg kender altså en del 😀

Malenes kompetencer fik mig flux til at hyre hende ind som teknisk assistent på efterfølgende OMMF-hold, så kommer du med på OMMF, så vil du møde hende.

Hun har en ret vigtig pointe, som jeg synes, jeg lige vil fremhæve igen.

Nemlig, at “succes oftest opstår, når du holder måsen i sædet og snuden i sporet og rent faktisk får gjort nogle af alle de ting, du sætter dig for. …”

Den lader vi lige stå lidt…

Jeg glæder mig helt vildt til at følge Malene og hendes online forløb de næste mange år, for med de udtalelser og rosende ord som hendes kunder råber højt om alle vegne, så kan det kun gå en vej og det er opad 😀

Du kender parolen…

Når Malene kan – SÅ KAN DU OGSÅ!

Så bare slå numsen i sædet Musse og kom i omdrejninger med at skabe det arbejdsliv (og den bundlinje), som du drømmer om – for måske, så er du der lige pludselig en dag.

Maj Wismanns interview med Malene fra Netinspire.dkSærligt, hvis du bliver ved med at sætte det ene ben foran det andet – i den helt rigtige retning.

Vi ses online,
Maj

 

 

 

 

Vil du vide mere?

Find Malenes hjemmeside her <—

Læs mere om Malenes Online Tekstforfatter forløb her <—

Læs Malenes blogindlæg: “Dét lærte jeg af at spise frokost med Beyonce” <—

Læs mere om Maj´s Online Markedsførings Mentor Forløb her <—

 

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.