Få succes online - Inspirerende interviews

 

Sådan startede jeg

Jeg var træt af mit job.

Jeg var træt af, at mine kompetencer ikke kom i spil, og jeg var frustreret, fordi jeg følte, at jeg kunne meget mere end det, jeg fik lov til i mit job.

Karina - Dronningen af glutenfri bagningSå derfor sagde jeg op.

Jeg havde faktisk ikke noget plan for, hvad jeg skulle, men jeg følte mig sikker på, at mine kompetencer kunne komme i spil i en (delvis) online forretning, og jeg kunne se, at markedet manglede de kompetencer, som jeg har.

Min datter er glutenintolerant og jeg lever selv glutenfrit.

Så det var nærliggende for mig at plukke de lavthængende frugter og starte med det, jeg selv havde været igennem.

Så jeg:

► Byggede en hjemmeside

► Lavede en gratis e-bog

► Oprettede en Facebookside.

Og så var jeg faktisk i gang med at samle følgere og udbrede viden.

Det lyder nemt.

Men der ligger altså en hel del arbejdstimer og overvejelser i det!

Det første jeg kastede mig over, var et kursus i glutenfri bagning.

Jeg syntes selv, jeg havde knækket koden til det gode glutenfrie brød og udviklede nogle fine opskrifter.

Så jeg fandt et køkken, hvor jeg kunne holde et kursus og slå det op på Facebook og sende det ud til mit nyhedsbrev.

Efter en uge var kurset fuldt booket!

Og jeg var klar over, at jeg havde ramt noget, der var efterspørgsel på.

Sådan tjener jeg mine penge

Igennem de sidste 3 år har jeg udviklet Strukturmetoden til glutenfrit brød, som jeg underviser i på mine kurser i glutenfri bagning.

Og så har jeg lige udgivet bogen Knæk Koden til Glutenfrit brød.

Derudover vejleder jeg familier eller 1:1 i at finde fokus i den glutenfrie hverdag og få vendt udfordringerne til en styrke for hele familien.

 

Sådan ser en arbejdsdag ud for mig

Jeg arbejder hjemmefra, og det har både sine fordele og ulemper.

Ulemper er selvsagt, at man skal kunne tage sig selv i nakken og få lavet sit arbejde og lukke øjnene for vasketøj, opvask og rod.

Fordelene er, at jeg kan gå direkte fra badet om morgenen og ind på kontoret, og så er arbejdsdagen i gang.

Og så synes jeg, det er fedt at være tæt på familien i løbet af arbejdsdagen.

Jeg er her, når børnene kommer hjem fra skole, og jeg kan gå til og fra mit arbejde, når der skal vaskes tøj eller bages brød – som der jo altid skal i en glutenfri familie!

Jeg arbejder sjældent i weekenderne, med mindre jeg holder kursus.

Jeg er så fokuseret på mit arbejde i dagtimerne, at jeg sjældent har energi til aftenarbejde.

Så derfor bliver det ikke for meget for mig at arbejde hjemmefra.

Jeg når en naturlig grænse for, hvor meget arbejde, jeg har energi til og kan derfor sagtens lægge det fra mig til aften.

Bagebog med glutenfri bagning

 

Jeg havde fået succes hurtigere, hvis…

Jeg har taget min forretning seriøst helt fra starten.

Det har været en forretning, som skulle give mig en løn og ikke bare et hyggeprojekt.

Det betyder, at den hjælp jeg har fået og de kurser, jeg har taget, har været af god kvalitet – og derfor i den dyre ende…

★ Derfor kan jeg faktisk ikke sige, at jeg skulle have gjort noget anderledes for at rykke mig hurtigere.

★ Det tager bare lang tid at bygge en forretning op!

Selvfølgelig har jeg taget en masse småkurser, som ikke har rykket mig væsentligt i min forretning.

Men jeg har ikke baseret min forretning på det.

Jeg har hele tiden haft fokus på (så godt som man nu kan), hvad der virkelig var forretningens behov, og hvem der kunne hjælpe mig med det, så jeg kunne rykke mig.

Og så tror jeg, at de småkurser, jeg har taget – og som vi jo allesammen har – har været med til at lære mig, at man skal gøre arbejdet selv.

Man kan ikke købe sig til at forretningen rykker for få tusinde kroner.

Det kræver en investering at rykke sin forretning – både i tid, energi og økonomi.

Det betyder ikke, at jeg har haft en kæmpe formue at investere i min forretning.

Slet ikke.

Men min familie og jeg har været villige til at bo billigt, tage på teltferie og køre i en gammel bil, indtil økonomien har været til noget bedre og større.

 

Det bedste jeg har gjort i min forretning

Det bedste, jeg har gjort, er uden tvivl at købe mig til den hjælp, jeg har brug for.

Det lyder som et salgsargument for Majs Online Markedsførings Mentor Forløb, men det er virkelig sådan jeg har det!

Jeg bliver så frustreret, når jeg skal arbejde med noget, som jeg ikke har kompetencerne til og jeg kan se, at det er vigtigt for at rykke min forretning.

Det kan både være grafiker, hjælp til at bygge online forløb op eller at finde sit fokus i forretningen.

Så jeg får meget mere end den konkrete hjælp, som jeg køber mig til.

Jeg sparer også en masse frustrationer og spildtid, og det er enormt vigtigt for, at jeg kan bruge tiden bedst muligt på at bygge forretningen op og ikke mindst på at hjælpe mine kunder på den bedste måde.

Glutenfri bageri kanelsnegle fra Karinas Bog

 

Derfor har jeg succes

En af grundede til, at jeg har succes, er uden tvivl, at jeg er nærværende og lytter til mine kunder og følgere.

Jeg svarer på alle Facebookbeskeder og kommentarer, og jeg lytter til, hvad mine kunders udfordringer er og hjælper dem videre.

Når du køber min glutenfrie bagebog eller har været med på mit bagekursus, har du mulighed for at stille spørgsmål til Strukturmetoden og opskrifterne i min Facebookgruppe.

Og jeg svarer alle.

Det betyder at alle bliver fulgt til dørs og får den hjælp, de har brug for – i det omfang det er muligt for mig, selvfølgelig.

Når jeg svarer i min brevkasse, kan jeg sætte mig ind i, hvordan læserne har det, fordi jeg selv står eller har stået i situationen.

Og kan jeg ikke det, forsøger jeg at sætte mig ind i det og kobler det med mine faglige kompetencer.

Kombinationen af at kunne være nærværende og forstå, hvilke udfordringer følgerne står med og havde kompetencerne til at hjælpe dem fagligt videre, er en stor del af min succes.

Jeg laver ikke bare glutenfrie opskrifter…

Jeg kan forklare mine kunder, hvorfor deres glutenfrie brød bliver klægt, tørt eller smager grimt.

Og jeg kan give den en faglig forklaring på, hvorfor der ikke er næring nok i glutenfrit købebrød eller redskaber til, hvordan dele af eller hele familien kan spise glutenfrit uden at det bliver en hæmsko.

Det er ingen hemmelighed, at det glutenfrie marked eksploderer lige nu og det er helt klart en del af min succes.

Men der ligger rigtig meget arbejde bag mine produkter, der gør at jeg stadig vil have succes, når eller hvis interessen for glutenfri livsstil falder igen.

 

Det bedste tip Maj har givet mig

Maj er god til at holde fokus og planlægge.

Noget jeg gerne vil blive endnu bedre til…

Så nogle af de bedste tips fra Maj er at lave en plan for næste arbejdsdag, inden man går fra kontoret, og at lave de tre vigtigste ting som det første på arbejdsdagen, så de ikke fylder.

På Majs forløb er jeg blevet endnu bedre til at slå røven i sædet (som det hedder på OMMF-sprog) og holde fokus.

Selvom jeg er udemærket til det de fleste dage, er det uden tvivl også en af de største trusler, når man er iværksætter og har mange ideer.

Jeg elsker at være impulsiv og at gå i gang med en ny idé, når gejsten lige melder sig, men det duer jo ikke, hvis der er noget andet, der er vigtigere at få lavet.

Fremadrettet skal jeg finde en balance imellem de to sider af min måde at arbejde på, så der bliver plads til begge.

Og så skal jeg lave online produkter!

Og mon ikke også der er kommet en bog mere til om 5 år…

Glutenfrie hveder fra Karinas glutenfri bagebog

 

Lad mig lige opsummere her til sidst:

  • Karina startede med at tage udgangspunkt i en udfordring og problematik, de selv havde derhjemme
  • Hun er eminent god til at undersøge kundernes problemer OG tibyde at hjælpe dem
  • Det er spild af hendes tid at “prøve at regne det hele ud” selv – Det fjerner hendes fokus fra kernekompetencen
  • Kunderne kommer igen og igen, fordi de ved, at de får opfølgning og ikke bliver “ladt i stikken”

 

Sådan en form for kundeservice og servicering af potentielle kunder er lige nøjagtig en formel på succes!

Jeg tror – og når vi arbejder online, er det altid hypoteser, vi arbejder ud fra – men JEG tror, at Karina kommer til at opleve et BOOM i sin forretning af tre årsager:

► Hun har bygget og skabt et vanvittigt godt fundament

► Hun er dygtig til at lytte til potentielle og eksisterende kunder og hjælper, hvor hun kan

► Glutenfri Bageri er et markede der stødt bevæger sig op ad!  Også for mennesker, som på ingen måde er intolerante, har allergi eller “er nødt til” – nej. Der er også et marked for dem, der blot ønsker at variere kosten med mindre gluten.

Så JEG tror, at Karina kun har set toppen af isbjerget.

I øvrigt, så har jeg set, hvordan hun kan være fokuseret – og hvordan hun er blevet bedre og bedre til dig.

Og ved du hvad?

Hvis Karina kan.

Så KAN du også!

Maj interviewer Karina om Glutenfri bagningDet ved jeg 😉

Vi ses online – som sædvanlig 😉

Kh,
Maj

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere?

Læs meget mere om Karina og glutenfri bageri her <—

Læs mere om Karinas “Strukturmetode” her <—

★ Læs mere om Majs Online Markedsførings Mentor Forløb her <—

 

 

 

→ Få hjælp til flere kunder. Nu! ←
Close

Få Gratis adgang til 3 online foredrag

  • Kickstart din klientforretning" + arbejdsark
  • Sådan opbygger du en hjemmeside, der arbejder for dig 24/7
  • Spark R** i din biz med webinars
  • Følg mit nyhedsbrev og få onlinebiz tips, der virker
.